Vem är Lars Gustaf Andersson?

Jag är född i Borås. Men döpt i Hillared. Med åren har jag fyllt på mitt lager av erfarenheter. Det är bl a mina erfarenheter som jag kan transferera in i politiken. Erfarenheter brukar ju i allmänhet vara något att försvara sig med för att slippa lösa nya uppgifter och problem. Men i min tidigare profession var det ett krav att söka nya idéer och lösningar. Ett ständigt nytänkande inom allt.

En erfarenhet som jag bär med mig är att som ensamstående pappa till två barn, (min dåvarande fru dog i cancer 2003, när barnen var fyra och sju år), så har jag lärt mig att trolla med såväl tider som att hålla många bollar i luften, samtidigt. Förutom att arbeta heltid, har jag naturligtvis fostrat barnen, varit klassförälder, handlat mat, lagat mat, städat, tvättat, strukit, bäddat, fixat kläder och hurrat när de spelat fotboll.

Jag drev företag 1978 – 2000, studerade på konstskolor 2000 – 2005 och därefter verksam som konstnär. Men också som fritidspolitiker sedan 1995. Jag bor i centrala Borås och lever i ett särboförhållande.

Min militärtjänst gjorde jag på 70-talet som underofficer, dels på A6 i Jönköping men också på I15 i Borås. Jag skapade snabbt regementets ”UTB- Utbildningsavdelningens Kreativa Studio” och levererade utbildnings- och presentationsmaterial till regementschefernas föredragningar.

På tidiga 80-talet arbetade jag som frilans journalist och reporter för FLT-press, Förenade Landsortstidningar (ca 70 borgerliga dagstidningar på den tiden). Jag kom att leverera artiklar veckovis under ca fem år, om livsstilar, mode, trender och inredningar.

Utbildad inom design, reklam och marknadsekonomi. Jag började tidigt att arbeta inom reklam. Flyttade till designstaden Milano i början av 70-talet och arbetade med reklam och design på amerikanska byråer. Jag drev en framgångsrik konsultbyrå i Borås inom marknadskommunikation och reklam i drygt ett kvarts sekel. Konsultbyrån sålde jag 1997. Jag har också varit koncernchef, ägare och vd för en svensk textilkoncern med bl a Häggåstrands Väveri, Ljungbergs Textiltryck och Hägg & Weil mellan åren 1995 till 2000.

Hösten 2000 valde jag en ny karriär och gick vidare till konstens värld. Femtio år fyllda påbörjade jag min konstutbildning och gick bl a på Art College, Dômen Konstskola och projektprogram på Akademin Valand. Med andra ord ser jag förändringar som möjligheter och möter gärna olika utmaningar. Min debut på konstscenen skedde på Borås Konstmuseum 2007, följt av en rad utställningar nationellt och internationellt.

Min koncern blev nominerad till ”Entrepreneur Of The Year” år 2000 vilket hedrande mig och mina medarbetare. Jag har vunnit massor av utmärkelser genom åren för bästa reklamkampanjer, bästa design etc. Att vi dessutom år efter år hamnade i topp bland Sveriges bästa och mest lönsamma konsultbyråer var ju också en fjäder i hatten. Jag har den envisa tron, att den konsultbyrå som själv har förmågan att tjäna in pengar och ge vinster, är resultatet av att man lyckats leverera bra idéer, som resulterat i försäljningsframgångar, högre intäkter och vinster till sina uppdragsgivare.

Gillar att resa och umgås med familj och vänner både hemma och på olika restauranger. Jag uppskattar mat från olika kulturer och jag gläds åt vårt mångkulturella samhälle och möten med olika människor.

I min ungdom var jag en lovande sprinter i idrottsklubben Argus. I klubben lärde jag mig att hård träning oftast ger resultat. Jag vann några tävlingar som junior. Mycket mer än så blev det inte, trots att min tränare var bl a världsmästaren och långdistanslöparen Dan Waern.

Mot denna bakgrund har jag en envis tro på att jag kan göra skillnad även inom politiken. En väg att uppnå detta är genom kreativitet och nytänkande. Vi måste helt enkelt våga finna nya lösningar på samhällets nya krav, behov och utmaningar. Både du och jag förtjänar att Borås utvecklas kompetent och snabbare inom alla samhällssektorer och inte minst inom hela välfärdsområdet. Allt för att vi människor ska få ett ännu bättre liv, tryggare och lyckligare.

Meny