Vem är jag?

Jag är född i Borås. Men döpt i Hillared 1949. Med åren har jag fyllt på mitt lager av erfarenheter – det vi liberaler kallar årsrik. Rik på år och erfarenheter. Det är bl a mina erfarenheter som jag kan transferera in i politiken. Erfarenheter brukar allmänt vara något bekvämt att ta till för att slippa lösa nya uppgifter och problem. Men i min tidigare profession var det ett krav att finna nya idéer och lösningar på alla uppgifter och problem.

En erfarenhet som jag bär med mig är att som ensamstående pappa till två barn (barnens mamma dog i cancer när de var fyra och sju år) har jag lärt mig att trolla med såväl tider som att hålla många bollar i luften. Samtidigt under åren barnen var små har jag förvärvsarbetat, studerat och varit verksam inom politiken.
Jag bor i centrala Borås och lever i ett särboförhållande.

Hur jag är som person får andra bedöma, men jag har lätt att samarbeta med olika människor och anses positiv och glad. Har ett rikt socialt nätverk. Gillar att resa och umgås med familj och vänner både hemma och på olika restauranger. Jag uppskattar mat från olika kulturer och jag gläds åt vårt mångkulturella samhälle och möten med olika människor.

I min ungdom var jag en lovande sprinter i idrottsklubben Argus. I klubben lärde jag mig att hård träning oftast ger resultat. Min tränare var bl a världsmästaren Dan Waern men det hjälpte inte. De bästa var så mycket bättre än jag.

Min militärtjänst gjorde jag på 70-talet som underofficer, dels på A6 i Jönköping men också på I15 i Borås. Jag skapade snabbt regementets ”Kreativa Studio” och levererade uppskattade utbildningsmaterial till regementschefens föredragningar.

På tidiga 80-talet arbetade jag som frilans journalist och reporter för FLT-press, Förenade Landsortstidningar (ca 70 borgerliga dagstidningar på den tiden). Jag kom att leverera artiklar veckovis under ca fem år, om livsstilar, mode, trender och inredningar.

Jag är utbildad designer, reklamman och marknadsekonom. Jag har arbetat i Milano på olika reklambyråer i början av 70-talet och drivit en framgångsrik konsultverksamhet inom marknadskommunikation och reklam i drygt ett kvarts sekel. Konsultbyrån sålde jag 1997. Jag har också varit koncernchef, ägare och Vd för en svensk textilkoncern med bl a Häggåstrands Väveri och Ljungbergs Textiltryck mellan åren 1996 till 2000.

Hösten 2000 valde jag en ny karriär och gick vidare till konstens värld. Femtio år fyllda påbörjade jag min konstutbildning och gick på Art College, Dômen Konstskola och projektprogram på Akademin Valand. Med andra ord ser jag förändringar som möjligheter och möter gärna olika utmaningar. Min debut på konstscenen skedde på Borås Konstmuseum 2007, följt av en rad utställningar nationellt och internationellt.

Jag blev nominerad som ”Entrepreneur Of The Year” år 2000 och vunnit massor av utmärkelser genom åren för bästa reklamkampanjer, bästa design etc.

Det är bl a mot denna bakgrund som jag har en envis tro på att jag kan göra skillnad även inom politiken. En väg att uppnå detta är genom kreativitet och nytänkande. Vi måste helt enkelt våga finna nya lösningar på samhällets nya krav, behov och utmaningar. Både du och jag förtjänar att Borås utvecklas kompetent och snabbare inom alla samhällssektorer och inte minst inom hela välfärdsområdet. Allt för att vi människor ska få ett ännu bättre liv, tryggare och lyckligare.

Meny